Rólunk

A GO! Bybeans nem más mint a törekvés arra, hogy a kávézó ott lehessen a nappalikban, konyhákban is. Ha szeretnéd. Úgy láttuk, egy szuper kávéfutár szolgáltatáson keresztül igazán jól elérhetővé tudjuk tenni a kávézó szellemiségét, akkor is ha éppen az nem elérhető.

Szeretjük a kávét és mindazt, amit a kávén keresztül tudunk közvetíteni vendégeinknek. Egy különleges élmény ez. Vendéglátás könnyedén, családias hangulatban mindenközben nagy figyelemmel a minőségi alapanyagokon és amit abból készítünk.

Missziónk

Hiszünk abban, hogy kiváló termék csak minőségi alapanyagokból készülhet. Továbbá  hiszünk a transzparenciában is. Amit tőlünk vásárolsz, ilyen alapanyagokból készülnek.

Beszállítóink

Per Nordby - Kafferäven

Kezdetek óta elkötelezett partnerkapcsolatot ápolunk Per Nordby-val (ez a pörkölő mester úr neve). Svédországban, Göteborg városában pörköli a kávékat, egy 15 kg kapacitású Loring pörkölőgépen (valószínűleg a pörkölőgépek Rolls Royce-ja).

A zöld kávébabokat úgynevezett Direct Trade módon válogatja ki a kávétermő területek látogatásai során. Ezáltal odafigyelve a méltányos kereskedelemre is. 2013 óta működik szenvedéllyel a “kávéróka” mikropörkölő műhelye. Talán ezek mind hozzáadódnak ahhoz, hogy kiemelkedő kávékat kóstolhatunk tőle.

Bányai Kávé

Talán az ország legkülönlegesebb kávéja, hiszen hiába terem Costa Rica-n , erre a kávéra nyugodt szívvel ragaszthatjuk fel a “Magyar Termék” címkét.

Bányai László farmja a Costa Rica szívében található Volcán Poás-tól légvonalban 15 km-re, a Volcán Congo-tól 25 km-re Dél-Nyugatra, a Lourdesi-völgy déli oldalán. A három ívben fekvő terület így öt dűlőre tagolt, melyek mindegyikét másként éri a nap, ami a kora reggeli óráktól besüt a völgybe. Az uralkodó szélirány kelet – nyugat irányú és a folyamatosan mozgó friss levegő gyakorlatilag megakadályozza, hogy a párás levegő megszoruljon, így a kávét fenyegető egyes betegségek nem veszélyeztetik a jó termést.

Laci bácsi mellett kiváló magyar mezőgazdász és biológus szakember gárda gondoskodik arról, hogy termés minden szempontból kiváló legyen. A zöldkávé pörkölése pedig itthon zajlik Szekszárdon, a Tóth Sándor vezette pörkölő üzemben. Szeretjük nagyon!

 

Hétforrás tej

Ennyit tennénk hozzá mindössze:

“Gazdaságunk a legeltetett tehenek, a le nem választott borjak és a le nem vágott öreg jószágok birtoka. Elsősorban a tehén sem haszonállat számunkra, hanem élőlény. Mi már tudjuk: a fenntartható, környezetbarát gazdálkodás nem álom, hanem valóság. Amit előállítunk, nem tartalmaz más semminemű adalékanyagot, tartósítószert, egyéb varázslatot, csak őszinte tejet.”

Forrás: Hétforrás birtok weboldal

 

Prana Chai

A Prana Chai természetes alapanyagokból, kézzel készül Melbourne-ben. A gyártás során 100% ausztrál minőségű mézet használnak, minden egyáb alapanyag természetes, tartósítószer és adalék mentes. Mindezt kézzel keverik be a mefelelő arányban.

A különleges fűszerezés, a valódi fekete tea és a méz keveréke adja ennek a Chai-nak a különleges varázsát. Az ajánlott felhasználása csészénként 15g.

Valrhona

Valrhona 1922 óta gyártja a világ legfinomabb csokoládéját Tain L’Hermitage  faluban, Franciaországban. A kezdetektől a cég alapítója és cukrászmestere Albéric Guironnet, elkötelezett az egyedi, kézműves minőségű csokoládé elkészítése mellett, összetett, kiegyensúlyozott és következetes ízekkel.

A kiválóság küldetése folytatódik, mivel a neves Rhone-völgy gasztronómiai hagyományai kifejeződnek a Valrhona csodálatos csokoládé minden ínycsiklandó ízében.

Majdnem egy évszázad alatt Valrhona egyedi és felismerhető aromás profilokat készített olyan technikák tökéletesítésével, amelyek javítják a terroir számára mesterien kiválasztott földön termesztett ritka kakaóbab aromáját.

Manapság a vezető cukrászok és az igényes ínyencek Valrhona szakértelmére támaszkodnak, hogy megtapasztalják, hogy a legjobb a csokoládé.

Bridor

35 éve a francia péktechnológiai professzionalizmus jegyében. A legmagasabb minőségű kenyereket és péksütiket vonultatja fel a Bridor cég.

Louis Le Duff hozta létre oly régen egy észak-kanadai településen, Montrealban azzal a céllal, hogy az európai péktechnológiát magas minőségben reprezentálja. Gyorsan egymásra talált a kereslet és kínálat, s ez bizony a mai napig így van.